Gemeente Amsterdam / online campagne Klaar met je fiets

20 augustus 2015 door Gaby

In opdracht van DSGN.FRM, die het concept en de campagne ‘Klaar met je fiets’ ontwikkelden voor de Gemeente Amsterdam, bogen wij ons over het online gedeelte van de campagne.

Voor de duur van de campagne-periode werd een contentplan ontwikkeld voor de (nieuw opgezette) Facebook en (bestaande) Twitter accounts. Ons uitgangspunt daarbij was om de berichten visueel zo aantrekkelijk mogelijk aan te bieden zodat de atttentiewaarde hoog is en mensen aanspreekt om te delen (zogenaamde snackable content). Daarom maakten we illustraties, animaties en zelfs een hyperlapse filmpje!

Social media-Facebook-Twitter-Campagne-WIJZ werkt!-Amsterdam

Social media-Facebook-Twitter-Campagne-WIJZ werkt!-Amsterdam

 

Naast het contentplan waren wij verantwoordelijk voor de opzet, inrichting en monitoring van de online advertentie-campagne. Hiervoor werd gekozen voor de volgende kanalen.

ADWORDS

Een Adwords campagne waarbij getarget werd op zoekwoorden zoals ‘fiets kopen Amsterdam’ en ‘tweedehands fiets Amsterdam’ zodat we ook een latente doelgroep konden laten kennismaken met dit initiatief.

FACEBOOK

Om de doelgroep bekend te maken met de nieuwe FB-pagina Fiets Amsterdam werd geadverteerd met de pagina onder een brede doelgroep; alle inwoners van Amsterdam. Daarnaast werden een aantal berichten gepromoot zodat ze langer onder de aandacht van volgers en hun vrienden werden gebracht.

TWITTER

Ook hier een campagne om het aantal volgers te vergroten, dus getarget op Amsterdammers en handles van accounts waar onze doelgroep zich onder bevond (bv @AT5). Om de campagne verder onder de aandacht te brengen maakte we op Twitter een doelgroep aan met trefwoordtargeting +Amsterdam +fiets. De advertentie werd getoond aan mensen die met deze trefwoorden zoekopdrachten hebben gedaan, gebruikt hebben in recente Tweets en de Tweets waarmee gebruikers onlangs een interactie zijn aangegaan en die deze trefwoorden bevatten.

Twitter account gemeente Amsterdam

Toch leuk om je eigen creatie langs te zien komen op de Twitter pagina van de Gemeente Amsterdam.