Gemeente Amsterdam / Online campagne spaakbeknelling

4 oktober 2016 door Gaby

In het voorjaar 2016 startte de Gemeente Amsterdam voor het tweede jaar met een campagne om Amsterdammers te waarschuwen tegen de gevaren van het rijden zonder goede spaakafscherming. Per jaar belanden ongeveer 360 kinderen op de eerste hulp door een voetje tussen de spaken.

Tijd voor actie! WIJZ werkt zorgde wederom voor de online invulling van de campagne. Het campagnebeeld is een leuke illustratie van Caroline Ellerbeck. Daarmee proberen we een creatieve vertaalslag te maken naar de online wereld, waar natuurlijk meer mogelijk is dan alleen statisch beeld. Ook omdat het onze ervaring is dat je online net een tikkeltje meer moet doen om op te vallen, maken we animated gifs, animaties of video’s voor social media, YouTube en display advertenties.

Naast een campagne met als doelstelling het verkrijgen van berichtinteracties en websiteklikken, gericht op ouders op Facebook en Twitter werd de campagne ook op Marktplaats uitgezet getarget op advertenties van tweedehands fietszitjes en Kidsproof, dé website met kinderactiviteiten, uitjes en de leukste tips voor ouders met kinderen tot ongeveer 12 jaar in Amsterdam.

 

animatie campagne spaakbeknelling gemeente amsterdam

online-campagne-spaakbeknelling-gemeente-amsterdam

 

Meer weten over online opvallen met animaties, animated gifs of video’s? Neem contact met ons op!