Koninklijk Paleis Amsterdam / Social media campagnes

1 januari 2013 door Gaby

Het Koninklijk Paleis Amsterdam is één van de bekendste gebouwen van Nederland. Dat het ook delen van het jaar geopend is voor het publiek, weten minder mensen. Natuurlijk heeft de jarenlange restauratie, waarbij het Paleis gesloten was en volledig schuil ging achter grote stellages, daarbij niet geholpen, maar nu kan het Paleis zich weer volop presenteren als Amsterdams museum.

In de communicatie daaromheen werden, naar onze bescheiden menig, de sociale kanalen niet optimaal benut. In samenspraak met het Paleis is ervoor gekozen sterker in te zetten op Facebook en Pinterest, omdat beide kanalen veel ruimte bieden voor visualisatie. En het beeldmateriaal dat het Paleis kan aanbieden is natuurlijk adembenemend!

Een eerste stap in de uitvoering van de strategie is het schrijven van een content plan. Hierin wordt in grote lijnen de berichtgeving voor het komend half jaar uitgeschreven en volgt vaak de communicatiekalender. Alles wordt overgoten met een sociaal sausje, want berichtgeving op sociale kanalen vraagt nu eenmaal om een creatieve en originele invalshoek.

Het content plan voorkomt teveel ad hoc verslaggeving en dat het kanaal, alle goede bedoelingen ten spijt, na verloop van tijd een beetje doodbloedt (wat zullen we nu weer eens posten??!!??)

Het resultaat van dit alles is te volgen op www.facebook.com/paleisamsterdam en pinterest.com/paleisamsterdam.

Wij vinden het altijd leuk om jouw social media platformen eens tegen het licht te houden. Tips & trucs zijn gratis en wie weet, misschien komt er een nieuwe samenwerking uit voort!

Social media-campagnes-WIJZ werkt!-Amsterdam Social media-campagnes-WIJZ werkt!-Amsterdam