Koninklijk Paleis Amsterdam / abdicatie berichtgeving 30 april 2013

2 mei 2013 door Gaby

kp-banner-abdicatie

Vielen wij even met onze neus in de (koninklijke) boter. Drie weken nadat onze samenwerking met het Paleis in het beheer van hun social media kanalen van start was gegaan, maakte Koningin Beatrix haar abdicatie bekend.

Het Paleis beschikt over prachtig historisch beeldmateriaal. Als countdown naar de grote dag plaatsen we vanaf 8 april 2013 elke dag een beeld van één van de 7 eerdere abdicaties en inhuldigingen vanuit het Paleis met link naar nadere uitleg op de website. Deze beelden werden vervolgens gepind op Pinterest.

Op de 29ste plaatsten we een banner met een overzicht van Willem I tot Willem-Alexander waarbij ruimte vrij was gelaten voor de foto’s op 30 april. Dé foto van de abdicatie werd natuurlijk door het Paleis als (één van de) eerste op Facebook geplaatst. Op 1 mei publiceerden we nogmaals de overzichtsbanner inclusief de foto’s van 30 april. Deze banner verwees naar een tab met uitgebreidere informatie over de Oranjes tot nu toe.

Naast dat onze Oranje-kennis weer helemaal up-to-date is, was het ook gewoon ontzettend leuk om mee te maken. En het geeft je toch te denken, wat zal het communicatie-platform zijn als Amalia aan de beurt is?

www.facebook.com/paleisamsterdam

Social media-Facebook berichten-WIJZ werkt!-AmsterdamBanner-Social media-Facebook-WIJZ werkt!-Amsterdam Banner-Social media-Facebook-WIJZ werkt!-Amsterdam